Wat te doen bij een verstopt riool in Zoetermeer?

Heb jij ooit te maken gehad met een verstopt riool? Dan weet je hoe vervelend dit kan zijn. Het zorgt niet alleen voor een nare geur, maar kan ook zorgen voor overstromingen en andere problemen. Vooral in Zoetermeer waar veel woningen zijn aangesloten op een gedeeld riool, kan een verstopping snel uit de hand lopen. Maar geen paniek, in deze blog ga ik je vertellen wat je kunt doen als je te maken hebt met een verstopt riool in Zoetermeer.

 

1. Maak gebruik van een ontstoppingsmiddel
Als je merkt dat het water niet meer wegloopt in de gootsteen of het toilet niet meer doorspoelt, dan is het verstandig om gebruik te maken van een ontstoppingsmiddel. Deze middelen zijn te koop bij de meeste supermarkten en drogisterijen. Het is wel belangrijk om het juiste ontstoppingsmiddel te kiezen. Zo zijn er middelen geschikt voor kleine verstoppingen en middelen die geschikt zijn voor grotere verstoppingen. Lees altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je het ontstoppingsmiddel gebruikt.

2. Gebruik een ontstopper
Een ontstopper is een handig hulpmiddel om kleine verstoppingen zelf te verhelpen. Plaats de ontstopper op de afvoer en maak een pompende beweging. Hierdoor ontstaat er druk in de leidingen, waardoor de verstopping los kan komen. Het is belangrijk om de ontstopper goed schoon te maken na gebruik, anders kan het vuil zich blijven ophopen.

3. Schakel een loodgieter in
Als bovenstaande methodes niet werken, dan is het waarschijnlijk tijd om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter heeft niet alleen de juiste gereedschappen om verstoppingen te verhelpen, maar kan ook de oorzaak van het probleem opsporen en aanpakken. Het is verstandig om eerst offertes op te vragen voordat je een loodgieter inschakelt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan qua kosten.

4. Vermijd de oorzaak
Voorkomen is beter dan genezen. Het is daarom verstandig om te voorkomen dat er verstoppingen ontstaan. Gooi geen vet, olie of etensresten door de gootsteen, gooi geen vochtige doekjes in het toilet en spoel geen grote objecten door het toilet. Zorg ook dat er regelmatig onderhoud wordt gedaan aan de riolering en laat periodiek een inspectie uitvoeren.

5. Neem contact op met de gemeente
Als het riool verstopt raakt op openbaar terrein, dan is de gemeente verantwoordelijk voor het oplossen van het probleem. Neem in dat geval contact op met de gemeente Zoetermeer. Zij kunnen een specialist inschakelen om de verstopping te verhelpen en eventueel onderdelen van het riool repareren of vervangen.

Een verstopt riool kan voor veel overlast zorgen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om een verstopping te verhelpen of zelfs voorkomen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een ontstoppingsmiddel of ontstopper, maar het beste is een professional inschakelen voor riool ontstoppen Zoetermeer. En als de verstopping zich bevindt op openbaar terrein, neem dan contact op met de gemeente Zoetermeer. Zo houd je je riool schoon en gezond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *